کد خبر: ۴۷۲۲۶
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
«خودروکار» گزارش می دهد:

خصوصی سازی در شرایط فعلی برای صنعت خودرو خطرناک است

در حالی فعالان صنعت خودرو و برخی مسئولان مرتبط با این صنعت به دنبال خصوصی سازی در صنعت خودرو هستند که امروز بخش خصوصی توانمندی برای سکانداری این صنعت بزرگ در کشور وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار خودروکار، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس می‌گوید بهترین راهکار برای رفع مسائل موجود در صنعت خودروسازی، واگذاری خودروسازان بزرگ کشور به بخش خصوصی است زیرا این بخش به منظور سودآوری تمام تلاش خود را برای کاهش قیمت تمام شده خودروهای تولیدی انجام می‌دهد.

مصطفی رضاحسینی قطب آبادی افزود: تا زمانی که خودروسازان حیات خلوت دولت‌ها برای جذب نیروی انسانی و مسائل مالی باشند، مشکلات صنعت خودروسازی پاربرجا می‌ماند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: از آنجا که بخش خصوصی به دنبال سودآوری است، در صورتی که اداره این شرکت‌ها به این بخش واگذار شود، تمام تلاش خود را برای کاهش قیمت تمام شده خودروهای تولیدی انجام می‌دهد.

اما آیا زیرساخت های لازم برای ورود بخش خصوصی به صنعت خودروسازی فراهم بوده و این بخش می تواند به راحتی در مسیر توسعه فعالیت های خود را شروع کند؟

آیا بخش خصوصی می تواند با وجود تحریم ها و زیان انباشته ای که گریبان گیر صنعت خودرو شده، رونق و توسعه ای را در این بخش به همراه داشته باشد؟

امیر حسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو در این زمینه به «خودروکار» گفت: از نظر بنده بخش خصوصی در حال حاضر توانی برای ورود به صنعت خودرو و حل کردن مشکلات آن را ندارد. برای اثبات این موضوع بهتر است نگاهی به عملکرد دو سال اخیر  28 شرکت خودروسازخصوصی  داشته باشیم.

وی ادامه داد: شرکای بخش خصوصی ما چینی ها و کره ای ها بودند که پیش از برهم خودرن برجام ایران را ترک کردند در حالی که ما از شرکت های غربی انتقاد می کنیم. اما نکته دیگر بازار لوازم یدکی و خدمات پس از فروش است که به طور کامل در دست بخش خصوصی بوده و تنها بخش کوچکی از آن دست خصولتی ها است. حال آیا در چنین حوزه ای اوضاع شفاف و قیمت ها منطقی است و بازار با کمبودی مواجه نشده است؟  بدون شک پاسخ منفی خواهد بود.

کاکایی در ادامه با توضیح اینکه چرا در کشور بخش خصوصی توانمند نداریم، اظهار کرد: اول آنکه نظام قانونی ما (قانون تجارت، مالیات، کار و کارگری) به صورتی است که تولید واقعی و ارزش افزایی چندان پاسخگو نیست. این در حالی است که بخش خصوصی در گام اول به دنبال منافع خود است. اما اتفاق دیگر در این میان، آن است که 80 الی 90 درصد اقتصاد در دست حاکمیت است و قانون این بستر را برای حضور بخش خصوصی فراهم نمی کند.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: متاسفانه آن دسته افرادی که امروز از خصوصی سازی صحبت می کنند تا به این لحظه صحبت های فعالان بخش خصوصی را نشنیده اند.

کاکایی همچنین افزود: باید بررسی کرد آیا بخش خصوصی در کشور عملکرد قوی از خود به جای گذاشته؟ پاسخ به این سوال هم منفی است اما دلیل این موضوع را باید در بخش قوانین و اجرای آن بررسی کرد.

وی ادامه داد: تا زمانی که این مسائل حل نشود خصوصی سازی برای صنعت خودرو خطرناک خواهد بود زیرا در نهایت مشخص نیست مسئول مشکلات پیش آمده چه کسی است.

به گزارش خودروکار، شاید بیش از آنکه بر موضوع خصوصی سازی صنعت خودرو تاکید شود باید بستر های لازم برای توانمند شدن این بخش را فراهم کرد. در غیر این صورت حتی با خصوصی سازی هم دردی از صنعت خودرو دوا نخواهد شد.



کتایون ملکی

انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار